Deel dit artikel
-

Amazon Web Services gaat draaien op windenergie

Amazon Web Services, de clouddienst van de Amerikaanse retailer, wil in de toekomst al zijn energie betrekken van duurzame bronnen. Daartoe heeft Amazon dinsdag een contract met Pattern Energy Group getekend.

Pattern Energy Group gaat een windpark van 150 megawatt bouwen in Benton County, Indiana, dat Amazon Web Services Wind Farm gaat heten. Vanaf januari kan dat park 500.000 megawatt uur (MWh) per jaar leveren, vergelijkbaar met de energiebehoefte van 46.000 Amerikaanse huishoudens.

In november liet AWS al weten dat het alleen nog maar groene energie wil gebruiken voor zijn hostingactiviteiten. In Oregon en Frankfurt wordt de infrastructuur al aangestuurd door groene stroom. Ook de AWS GovCloud is CO2 neutraal.

Het datacenter dat internetgigant Google bouwt in de Eemshaven in Groningen gaat ook draaien op windenergie. De zoekmachinegigant heeft afgelopen najaar een tienjarig contract gesloten met Eneco. Volgens Eneco krijgt het zeshonderd miljoen kostende datacenter (oppervlakte ruim zeventig hectare) van begin af aan 100 procent lokaal opgewekte duurzame energie geleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond