Deel dit artikel
-

Amazon werkt aan meer Nederlands aanbod Prime Video

Amazon Studios stelt twee Nederlanders aan om meer lokale producties in de videotheek te krijgen. Uniek aanbod moet leiden tot meer klanten die langer kijken.

Jacomien Nijhof is aangesteld als Head of Originals voor Nederland. Ze geeft leiding aan het team dat verantwoordelijk is voor het selecteren, ontwikkelen en produceren van Nederlandse scripted en unscripted Amazon Original content voor Prime Video.

Kaja Wolffers is aangesteld als Head of Content Acquisition Benelux bij Prime Video, waar hij zich gaat bezighouden met het selecteren en verwerven van content voor het Nederlandse kijkerspubliek.

Bedrijven als Netflix, Videoland en dus ook Amazon investeren fors in het ontwikkelen van eigen content, ook wel Originals genoemd. Exclusief aanbod moet de interesse van belangstellende kijkers wekken om een abonnement te nemen. Hoe beter het aanbod, hoe langer men klant blijft.

Traditionele tv-bedrijven klagen omdat zij niet de budgetten hebben van de Amerikaanse techgiganten om spetterende series en films te maken en daardoor kijkers verliezen.

In mei 2020 becijferde het crossmediale bereiksplatform THX dat het aantal kijkers van streamingdiensten tijdens de corona-uitbraak met bijna een miljoen was gegroeid. Netflix zou rond de 3,5 miljoen abonnees hebben in Nederland, Videoland en Disney rond de een miljoen en NPO Plus een half miljoen. Amazon zou daar ongeveer tussen zitten. De dienst ging hier van start in het voorjaar van 2020.

Foto: Marco Verch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond