Deel dit artikel
-

Amazon zet winst aan de kant ten faveure van distributiekracht

De omzet bij webwinkel Amazon nam in het tweede kwartaal van dit jaar flink toe. De winst echter, daalde met 8 procent naar 191 miljoen dollar. Onder meer uitgaven aan distributie zijn hier debet aan. De webwinkel lijkt de winst op de lange termijn te willen pakken.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. Zo boekte Amazon boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 9,9 miljard dollar. Goed voor een stijging van 51 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2010. Toen kwam de omzet uit op 6,6 miljard dollar.

De winst daarentegen daalde met 8 procent naar 191 miljoen dollar. Vorig jaar in het tweede kwartaal kende de webwinkel nog 207 miljoen dollar winst.

Onder meer de uitgaven aan distributie zorgen ervoor dat de winst een daling kent. Amazon wil voor het einde van het jaar zeker 18 distributiecentra in bedrijf hebben in Europa. De webwinkel gebruikt die immense intelligente loodsen om goederen uit zijn eigen winkels en die van derden op te slaan voor bezorging bij de consument.

Naast extra uitgaven voor distributiecentra, werd er ook flink wat uitgegeven aan advertentiegeld voor de Kindle en digitale content. De webwinkel verwacht nog meer investeringen te zullen doen op het gebied van webcontent en cloud computing. Niet gek, gezien de opkomende populariteit bij de consumenten van e-boeken en online muziek en films.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond