Deel dit artikel
-

Amazon vergroot Europese distributiekracht

Amazon.com blijft bakstenen stapelen in Europa en vergroot het aantal distributiecentra hier aan de lopende band.

Voor het einde van het jaar zijn er zeker 18 distributiecentra in bedrijf in Europa. Amazon gebruikt die immense intelligente loodsen om goederen uit zijn eigen winkels en die van derden op te slaan voor bezorging bij de consument.

Twee maanden geleden maakte het bekend een zogeheten fulfillmentcentrum in Italië te gaan bouwen. Dat is een primeur voor Zuid-Europa omdat het bedrijf tot dat moment enkel in Duitsland, Engeland en Frankrijk actief was met fysieke logistiek.

De meeste opslagplekken staan in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, ongeveer even veel. In Frankrijk heeft Amazon twee fulfillmentcentra en er komt er een in Italië.

De omvang van de Europese fysieke infrastructuur wordt pas echt duidelijk wanneer die afgezet tegen de Amerikaanse. In de Verenigde Staten heeft Amazon eind 2011 rond de twee dozijn fulfillmentcentra. In de komende maanden worden er nog een paar gebouwd en een aantal gesloten.

In totaal heeft het Amerikaanse bedrijf 52 fulfillmentcentra. Dat moeten er uiteindelijk 100 worden.

Amazon investeert in Engeland ook extra in de bemanning van de helpdesks voor de Kindle. Dat soort digitale dragers wordt door kenners gezien als het distributievehikel van de toekomst voor digitale media als muziek, boeken, spellen en mobiele applicaties.

In het eerste kwartaal van 2011 investeerde Amazon 298 miljoen dollar in nieuwe kapitaalgoederen, waaronder datacentra en distributiecentra. Dat is 3 procent van de omzet over dat kwartaal, die 38 procent hoger uitkwam op 9,86 miljard dollar.

Deel dit bericht

1 Reactie

TvdH

Volgens mij staat daar 52 FC’s en 47% groei…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond