Deel dit artikel
-

AMC presenteert apps voor betere zorg

Het AMC heeft twee apps ontwikkeld om medici op een speelse manier medische kennis bij te brengen en zo de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Het zijn de eerste van dergelijke apps in Europa, volgens het academisch ziekenhuis zelf, en ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse gamebedrijven WeirdBeard en Little Chicken. De Engelstalige apps zijn sinds deze week te downloaden voor IOS en Androïd.

De eerste app is Medialis, een game die snelle besliskunde traint. Dit gebeurt in de vorm van een quiz, waarbij in sneltreinvaart allerlei vragen worden gesteld rond medische thema’s. Op het einde volgt een score die gedeeld kan worden met collega’s of met de opleider.

De tweede game heet Dr. Game: surgeon trouble. Tijdens het spel gaat er iets fout, waarna er een probleem moet worden opgelost in de trouble shoot modus. Bij deze game is dit een storing met de apparatuur waar een laparoscopische chirurg van afhankelijk is. Als het probleem goed wordt opgelost, gaat het spel weer verder. De game is ontwikkeld door het gamebedrijf WeirdBeard.

De games zijn voortgekomen uit het project Patiëntveiligheid, Pieken in de Delta, in samenwerking met de Dutch Game Garden, TNO en Taskforce Innovatie Regio Utrecht. Zorgverzekeraar CZ en het Ministerie van Economische zaken hebben financieel bijgedragen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond