Deel dit artikel
-

Amerikaan loopt niet warm voor Apple Watch

Tachtig procent van de Amerikanen met een iPhone koopt waarschijnlijk geen Watch, zo blijkt uit een peiling. Het grote publiek loopt nog niet warm voor de internethorloges van Apple.

Niet alles dat Apple aanraakt verandert per se in goud. Amerikanen met een iPhone hebben althans zo hun bedenkingen bij de Watch die dit voorjaar op de markt komt. Slechts vijf procent van de ondervraagden zegt dat hij waarschijnlijk het horloge van de computermaker zal kopen.

Behalve de wens op zich om zo’n horloge te kopen, kan ook de prijs ervan een domper vormen. De meeste respondenten willen niet meer dan 200 dollar aan het ‘connected’ horloge uitgeven. De meest basale versie kost echter al 350 dollar.

Ongeveer de helft van de Amerikanen draagt regelmatig een horloge. Het merendeel draagt dan een gewoon uurwerk, in prijs variërend van een paar tientjes tot hooguit enkele honderden dollars.

Op CES in Las Vegas werden gisteren diverse concurrerende horloges aangekondigd. Garmin kwam met een nieuwe telg uit de Fenix lijn, de Fenix 3. Bedoeld voor sporters en uiteraard voorzien van een GPS-antenne.

De Alcatel OneTouch Watch – werkt zowel met iOS als Android en draait op een eigen besturingssysteem – mikt met 125 euro vooral op de onderkant van de markt. Op het 1,2-inch scherm worden berichten getoond en er zit ingebouwde hartslagmeter in.

Foto: Houang Stephane (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Rick

Ik zie momenteel ook meer heil in een smart horlogebandje, zoals de Kairon T-Band en de Montblanc E-Strap. Mooi bandje met een discreet schermpje onderop, en je eigen klokje bovenop.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond