Deel dit artikel
-

Amerikaanse bedrijvenaanjager CIC naar Rotterdam

Het Amerikaanse Cambridge Innovation Center (CIC) opent een eerste buitenlandse vestiging in Rotterdam. Dat maakt de gemeente Rotterdam vandaag bekend. In het Groothandelsgebouw aan het Weena wil CIC 13.000 vierkante meter – tien procent van het totale vloeroppervlakte in het monumentale gebouw naast het Centraal Station – geschikt maken voor startende ondernemers.

CIC is gevestigd in het Amerikaanse Cambridge, bekend van de universiteiten van Harvard en MIT. In Rotterdam gaat men samenwerken met het Erasmus Centre for Entrepreneurship, RDM Campus en de Delftse incubator Yes!

CIC wordt een incubator voor bedrijven die bijvoorbeeld in Eindhoven, Amsterdam, Groningen en Rotterdam reeds bij kleinere incubators zijn opgestart. Dat kunnen uiteenlopende startups zijn, niet alleen tech- of internet ondernemingen.

CIC Nederland wordt geleid door Marcus Fernhout, eigenaar van CODUM en betrokken bij het Dutch Incubation Forum. Al enkele jaren probeert Fernhout, die ooit in New York heeft gewerkt, in de Maasstad kantoorpanden te transformeren tot levendige werkgemeenschappen. De komst van CIC naar Rotterdam was al langer bekend.

CIC heeft onder meer aan de wieg gestaan van Google-dochter Android en GreatPoint Energy, dat gas maakt uit kolen en aardolie. De Amerikanen hebben behalve in Cambridge een soortgelijk centrum in St. Louis. Apple, Amazon, Google, Facebook, Shell, DSM, Disney en Boeing werken samen met de ‘bedrijvenaanjager’.

Het Groot Handelsgebouw, pal naast Rotterdam Centraal, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het werd gebouwd na de Tweede Wereldoorlog en in 2005 gerenoveerd. De ambitie van CIC is om binnen 5 jaar 550 start-ups te huisvesten in Rotterdam en 1.750 hoogopgeleide arbeidsplaatsen te creëren.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond