Deel dit artikel
-

Amerikaanse datingsite voor overspel start in Nederland

Datingsite Ashley Madison gaat ook in Nederland van start. Een grote internationale speler dient zich aan op een nichemarkt waarin honderden miljoenen in omgaan. Het blijkt dat vrouwen zich vanwege de smartphone makkelijker mengen in dit heimelijke datingcircuit.

Eind vorige week was Noel Biderman in Nederland op de opening van zijn Nederlandse filiaal op te luisteren. Biderman wordt in de V.S. ook wel de meest gehate man genoemd. Die PR-kreet is voor hem verzonnen om aan te geven wat zijn bedrijf doet: huwelijken en relaties op het spel zetten. Op zijn minst.

Net als ‘vakgenoten’ Second Love en Victoria Milan, beiden van Europese origine, stimuleert AshleyMadison.com mensen met een relatie om vreemd te gaan. De enige taak van de site is daarbij te bemiddelen.

De site heeft naar eigen zeggen een kleine 35 miljoen geregistreerde gebruikers.

In de V.S. heeft de datingsite het imago van een plek waar vooral mannen rondhangen in de hoop op een toevallig registrerende, passerende vrouw. Daarin zou vooral de laatste paar jaar verandering zijn gekomen door de opkomst van de smartphone. De pc in huishoudens was overwegend het domein van mannen. Het eigendom van smartphones daarentegen is minder geslachtsgebonden en het gebruik is bovendien meer privé.

Een Europese marktscan (PDF) laat zien dat Engeland een van de drie grootste datinglanden van Europa is, met een omzet van meer dan tweehonderd miljoen euro. Duitsland, Engeland en Frankrijk samen zijn goed voor meer dan een half miljard euro omzet in online dating.

Zo’n 64 miljoen Europeanen was in 2012 single en actief op internet. Ongeveer de helft daarvan logt maandelijks in op een datingsite.

Foto: Alyssa Miller (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

Ruud List

Ongezond, ik denk dat hier meer mensen ongelukkig door worden dan gelukkig. Als er maar geld wordt verdiend, maakt niet uit hoe. Een onbegrijpelijk fenomeen ontsproten uit een zieke nietsontziende geest. Als pooier valt denk ik niet veel meer te verdienen, dus je moet wat.

sander

Ruud je hebt VOLKOMEN GELIJK Wal-ge-lijk

Anoushka

Als wansmaak, achterbaksheid en ranzige geldverdienerij dan de ultieme uiting van de bevrijde en geëmancipeerde samenleving moeten worden, dan haak ik af…

Marco

Pff.. wat een idioterie. Promoten van gerommel in relaties. Vind je het gek dat er zoveel huwelijken en relaties kapot gaan. En vervolgens mag de hele maatschappij er weer voor opdraaien. Papa rotzooit buiten de deur, de kinderen de dupe. SGP wordt nu ook nog eens gebashed. Heb er niets mee, maar is wel een club die de vinger nog eens op de zere plek durft te leggen! Shame on Ashley Madison !!!

Bart

Moeten we het niet meer zoeken bij de gebruikers ervan? Het geeft mij het gevoel dat de we de alcohol de schuld geven wanneer iemand dronken wordt. Volgens mij ligt de oorzaak bij degene die nuttigt. Is er wellicht niet een wens? Is ons instituut huwelijk nog wel zo valide? Hoeveel echtscheidingen zijn er tegenwoordig?

Margaret

Oei, dat kan inderdaad nog wel eens gevaarlijk gaan worden. De drempel wordt al lager om een verkeerde stap te maken. Nog even en je krijgt een zetje in de rug. Laatst ook al iemand ontmoet via een datingsite die vrijgezel was geworden omdat z’n vrouw vreemdging via Second Love. Heel pijnlijk.

Jasper

Weer een van de zoveel datingsites die ook in Nederland actief van start gaat. Door al die datingsites weet je niet meer wat betrouwbaar is en wat niet. Om het enigszins te verduidelijken heb ik hier een overzicht met de grootste datingsites in Nederland. Wie weet hebben jullie daar zelf ook iets aan.

Jasper

Weer een van de zoveel datingsites die ook in Nederland actief van start gaat. Door al die datingsites weet je niet meer wat betrouwbaar is en wat niet. Om het enigszins te verduidelijken heb ik hier een overzicht met de grootste datingsites in Nederland. Wie weet hebben jullie daar zelf ook iets aan: http://toponlinedating.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond