Deel dit artikel
-

América Móvil akkoord met verkoop E-Plus

América Móvil gaat alsnog akkoord met de verkoop van E-Plus aan  Spaanse Telefónica. Daartoe moest KPN wel de voorwaarden aanpassen. AMX topman Carlos Slim zet het overnamebod op KPN intussen door.

De verbeterde voorwaarden werden overeengekomen na onderhandelingen tussen América Móvil, Telefónica en KPN. KPN krijgt nu 8,55 miljard euro voor E-Plus, in plaats van de eerder overeengekomen 8,1 miljard euro. Ook krijgt KPN een groter belang in Telefónica Deutschland, van 20,5 procent in plaats van 17,6 procent. De Spanjaarden hebben, na de overname van E-Plus, de optie om maximaal 2,9 procent van KPN’s aandelen te kopen (call optie) voor 510 miljoen euro.

Aanvankelijk leek het erop dat de Mexicanen de verkoop wilden tegenhouden. América Móvil wil de Europese markt betreden, en het Duitse E-Plus leek een belangrijke springplank te worden.

Aandeelhouders van KPN gaan op 2 oktober stemmen tijdens een Algemene Aandeelhoudersvergadering over de verkoop van de Duitse dochter E-Plus. Ook dan is nog niet zeker of de verkoop door zal gaan. De Duitse mededingingsautoriteit heeft een onderzoek aangekondigd naar de overname van E-Plus.

América Móvil (AMX) liet vandaag ook weten dat het zijn overnamebod op KPN doorzet. Het merk en het hoofdkantoor in Den Haag blijven bestaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond