Deel dit artikel
-

Amstelveen College en HP openen medialab

HP opent vandaag samen met De Rekenwinkel en het Amstelveen College het eerste onderwijskundig medialab van Nederland. In dit multifunctioneel lab worden toepassingen van VR, immersive computing, robotica, 3D en pc’s geïntegreerd in het onderwijscurriculum. Elf brugklassen, ondersteund met lesmateriaal van De Rekenwinkel, zullen verschillende colleges en workshops volgen.

Voorzitter Voortgezet Onderwijs Raad (VO-Raad) Paul Rosemöller en Anke de Peuter, rector-bestuurder van het Amstelveen College openden het medialab samen met de leerlingen van het Amstelveen College. Tijdens diverse workshops hebben vakgenoten samen met onderwijsexperts gezamenlijk gebrainstormd hoe onderwijs en technologie elkaar verder versterken.

Verder bestaat het onderwijsprogramma uit het vak digitale letteren en zullen er in het nieuwe medialab onder andere 3D-lessen gegeven worden. Het medialab wordt ingezet ter ondersteuning van de excellentieprogramma’s van vakclusters gamma, bèta en kunsten.

Het medialab heeft onder meer de beschikking over vier volledige VR sets, zes HP Sprouts, 128 laptops, twee 3D printers, een HP SLS 3D scanner en een grote verzameling robotica en aanverwante producten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond