Deel dit artikel
-

Amsterdam School of Data Science officieel geopend

Kajsa Ollongren, wethouder en locoburgemeester van Amsterdam, heeft vrijdag de Amsterdam School of Data Science officieel geopend. Het nieuwe samenwerkingsverband van de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit en Hogeschool van Amsterdam moet het nijpende tekort aan datawetenschappers op de arbeidsmarkt terugdringen.

Met 250 bachelor- en masteropleidingen, specialisaties en vakken – verspreid over verschillende toepassingsgebieden – worden er in Amsterdam jaarlijks duizenden studenten opgeleid in het data science-vakgebied. Het nieuwe initiatief moet zowel middelbare scholieren enthousiast maken over data science als reeds werkenden overtuigen zich te laten omscholen. Daarmee moet het nijpende tekort op de arbeidsmarkt – volgend jaar zijn er 8.000 extra data scientists nodig volgens de Nationale Denktank – worden teruggedrongen.

De opening vond plaats in de Zuiderkerk te Amsterdam. Naast wethouder Ollongren waren ook haar collega’s van de gemeente Amsterdam, Chief Technology Officer Ger Baron en de nieuwe Chief Science Officer Caroline Nevejan, aanwezig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond