Deel dit artikel
-

Amsterdamse mediabedrijven gaan samenwerken

De Amsterdamse mediabedrijven Driebit en Mediamatic gaan intensief samenwerken. Driebit neemt de online projecten van Mediamatic LAB over. Samen zetten ze een naar eigen zeggen ‘onderscheidend laboratorium’ neer voor web, mobiel en fysieke interactie dat inspeelt op nieuwe kansen in de culturele sector.

De nieuwe samenwerking moet zorgen voor een sterk aanbod van vernieuwende en experimentele concepten met een ‘professionele en beproefde technische basis’. De eigen diensten en innovaties worden aangevuld door specialistische partners op het gebied van crowdfunding, online fondsenwerving en search engine marketing. Zo ontstaat er volgens beide organisaties een ‘serieuze slagkracht’ bij de financiële uitdagingen waar veel culturele en maatschappelijke organisaties op dit moment mee te maken hebben.

Driebit profileerde zich de afgelopen twaalf jaar vooral als bedenker en ontwikkelaar van vernieuwende webapplicaties voor onderwijs, wetenschap, cultuur en media. Recentelijk ontwikkelde het bedrijf de nieuwe versie van het bekende onderwijsplatform Nieuwsbegrip. Diapedia.org, treemagotchi.nl en de tweede schermapplicatie van Ster zijn andere recente projecten.

Mediamatic staat vooral bekend als avontuurlijke culturele instelling en is al sinds begin jaren negentig betrokken bij de ontwikkeling van interactieve projecten en sociale media. Meest recent ontwikkelde Mediamatic interactieve installaties waarbij RFID-tags gekoppeld worden aan sociale netwerken (Iktag en OV-kunstkaart). Voorbeelden zijn communityjoodsmonument.nl, hart.amsterdammuseum.nl en creativeafricanetwork.com.

De locatie Duintjer CS, waar Mediamatic gevestigd was, sluit per 31 mei voor renovatie en concentreert haar activiteiten in de Mediamatic Fabriek (Van Gendthallen) op Oostenburg. Driebit blijft op haar huidige kantoor aan de Oudezijds Voorburgwal 247.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond