Deel dit artikel
-

Android verslaat Apple op tabletmarkt

Er zit eindelijk eens wat beweging in de tabletmarkt. Dat concludeert marktvorser IDC naar aanleiding van de cijfers over het eerste kwartaal. Iedere tabletfabrikant verkocht meer tablets dan ooit, maar Apple begint nu voor voor het eerst terrein te verliezen.

Android is nu verreweg het meest gebruikte mobiele OS op de tabletmarkt. Er zijn 27,8 miljoen Android tablets verscheept, hoewel Apple nog steeds de grootste tabletverkoper is met 19,5 miljoen exemplaren in het afgelopen kwartaal.

Samsung volgt op grotere afstand met 8,8 miljoen exemplaren. Asus en Amazon staan op de derde en vierde plaats. Microsoft verscheepte 900.000 exemplaren van zijn Microsoft Surface.

Even opmerkelijk is dat Apple tegenwoordig meer tablets dan iPhones verkoopt.

screen-shot-2013-05-01-at-12-42-07-pm

Deel dit bericht

6 Reacties

Colette Mulder

Klopt de titel niet of de inhoud van het bericht? ‘Android verslaat Apple op tabletmarkt’ versus ‘…hoewel Apple nog steeds de grootste tabletverkoper is met 19,5 miljoen exemplaren in het afgelopen kwartaal.’?

Marieke Wiltink

Ik dacht hetzelfde… dacht haast dat ik de tabel fout las. Maar het onderwerp van het bericht zet tot verkeerde gedachten aan.

Gert Meijer

Beste Colette, eigenlijk zou er moeten staan: Android verslaat iOS. Dat is het besturingssysteem van Apple. Vandaar.

Colette Mulder

Dank voor je reactie. Interessant nieuws dat iOS wordt ingehaald, maar dat is wel iets anders dan de tabletverkoop…

Rick Maresch

Niks nieuws toch? Android is voor de ‘meute’ en Apple blijft een ‘buitenbeentje’.
Het zou interessanter om de vergelijking tussen Android en Windows te maken; dat zijn de 2 die naar mijn mening meer in elkaars ‘vaarwater’ zitten.

Age Jellema

Ik zou juist Apple met iOS en Microsoft met Windows eerder zien als 2 machten die in elkaar vaarwater zitten (wat betreft besturings sytemen dus). Ze zijn allebei in veel grotere mate gesloten dan Android.
@colette: ze bedoelen hier dat Android tablets nu een groter markt volume heeft dan iPads met iOS dus. Niet te verwarren met iOS van de iPhone en Android van de smartphones, want die laatste is op dat vlak IOS al ver voorbij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond