Derp

Android-toestellen goed voor helft smartphoneverkoop

Van de twee smartphones die in het derde kwartaal van 2011 wereldwijd over de toonbank gingen, was er een die op Android draaide. Het Android-aandeel in verkochte smartphones verdubbelde bijna vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Er werden 60,5 miljoen smartphones verkocht die op Android draaien. Dat berekent onderzoeksbureau Gartner.

Wereldwijd kwam het aantal verkochte slimme toestellen uit op 115 miljoen exemplaar in het derde kwartaal van 2011. Een stijging van 42 procent in vergelijking met het derde kwartaal in 2010. In vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar, is er sprake van een stijging van 7 procent. Smartphones zijn goed voor 26 procent van alle verkopen van mobiele telefoons in het derde kwartaal. Vorig jaar in dezelfde periode was dat nog 25 procent.

Na Android, is Symbian het mobiele besturingssysteem waarvan de meeste telefoons werden verkocht in het derde kwartaal met 19,5 miljoen verkochte apparaten. Apple kwam op een derde plek met 17,3 iPhones die over de toonbank gingen.

Aangetekend moet worden dat de consument die een iPhone wilde kopen, dit wellicht heeft uitgesteld om te wachten op de nieuwe iPhone die er aan zou komen. Gartner verwacht dan ook dat de cijfers voor het vierde kwartaal er anders uitzien. De goede voorverkoop van de iPhone 4S zal in de cijfers worden meegenomen en Symbian krijgt een terugslag, omdat er weinig nieuwe toestellen van op de markt zijn.

1 Reactie

is ook bekend of in NL er sprake is van eenzelfde verdeling van marktaandelen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug