Deel dit artikel
-

Angst voor 3D-printer-bubbel na winstwaarschuwing

3D Systems, de fabrikant van consumenten en zakelijke 3D-printers, heeft zijn winstverwachting voor 2013 moeten bijstellen. De koers van het aandeel schoot woensdag 28 procent in het rood. Beleggers zijn bang dat de vraag naar deze printers tegenvalt.

3D Systems stelde zijn verwachtingen, ook die voor 2014, fors bij. Het zijn vooral de consumentenprinters waarvoor de belangstelling tegenvalt. De laatste maanden ging de koers van het bedrijf juist met zestig procent omhoog. Ook andere printers profiteerden van de hype rond 3D-printers.

3D Systems zegt de winst te willen opofferen aan R&D om marktaandeel te kunnen behouden. Zeker nu ook HP, de fabrikant van traditionele printers, deze markt op het oog heeft.

De verschillende fabrikanten zijn nog steeds bezig om hun producten te verbeteren of uit te breiden. Stratasys, de oudste producent van 3D-printers, kan inmiddels verschillende materialen in verschillende kleuren in één printgang ‘afdrukken’. Hierdoor zouden veel sneller prototypes kunnen worden gemaakt. Het bedrijf gaat ook voedselprinters maken.

3D systems heeft alleen al in de laatste negen weken 24 nieuwe producten gelanveerd. Die moeten dit jaar zorgen voor 680 tot 720 miljoen dollar omzet. De winst (non-GAAP) moet dan uitkomen op 73 tot 85 dollarcent per aandeel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond