Deel dit artikel
-

Animatiestudio Pixar ooit bijna van Philips

Philips was, samen met GM, ooit geïnteresseerd in de overname van animatiestudio Pixar. Dat schrijft medeoprichter Ed Catmull in een nieuw verschenen boek Creativity, Inc: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration.

Pixar was ooit van Lucasfilm, maar die wilde de studio verkopen. Zeker twintig kandidaten meldden zich, maar uiteindelijk werd een contract overeengekomen met GM en Philips. Philips wilde het bedrijf omdat de beeldcomputer van het bedrijf kon worden gebruikt voor zijn medische apparatuur, de zogeheten MRI’s. General Motors zag mogelijkheden voor het ontwerp van auto’s.

De deal ging gelukkig niet door, waarna Steve Jobs vijf miljoen dollar neertelde voor de technologie en nog eens vijf miljoen investeerde. De doorbraak kwam in 1995 met de film Toy Story.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sander van der Heide

Ja, is inderdaad een leuk weetje. De deal wordt uitgebreid beschreven in het boek (overigens een stuk gedetailleerder en leuker boek dan bovenstaande) The Pixar Touch van David A Price uit 2008. Philips heeft uiteindelijk 12 grote systemen bij Pixar besteld, maar na een scheldpartij van Steve Jobs tegenover een niet bij naam genoemde Philips manager, was dat gelijk de laatste bestelling 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond