Deel dit artikel
-

Antitrustzaak tegen Google op komst

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal naar verwachting volgende week Alphabets Google aanklagen voor de manier waarop de zoekgigant concurrenten als Microsoft Bing uitsluit. Het ministerie zoekt nog steun bij diverse Amerikaanse staten die de aanklacht mede kunnen ondertekenen.

Ook heeft het ministerie problemen met de advertentieverkoop, die volledig wordt gecontroleerd door Google zelf.

Het ministerie van Justitie en de Federal Trade Commission kondigden vorig jaar antitrustonderzoeken aan naar techreuzen als Google, Facebook, Amazon en Apple. Google lijkt nu de eerste concrete zaak te worden.

Google heeft altijd volgehouden dat er voldoende andere informatiebronnen zijn, zoals Twitter voor nieuws en Amazon voor producten en dat dit ook geldt voor advertentieverkoop.

In Europa lijkt de EU de overname van fitnesstracker Fitbit goed te keuren nu Google nieuwe toezeggingen heeft gedaan. De EU wil niet dat gegevens uit de trackers worden gebruikt voor advertenties en Google zou hebben toegezegd om daar ook echt op te letten.

Uiterlijk op 23 december volgt er een beslissing of de overname van Fitbit door mag gaan, maar die wordt mogelijk naar voren gehaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond