Deel dit artikel
-

Antwerpen heeft nieuw onderkomen voor startups

In Antwerpen is woensdag StartupVillage in gebruik genomen, een accelerator voor zes ‘beloftevolle startups’. Zij mogen maximaal drie jaar de kantoren gebruiken van de volledig gerenoveerde voorbouw van het pand aan de Lange Gasthuisstraat.

De startups zijn Playpass, Datylon, POM, Senso2Me, SurveyAnyPlace en EyeSee. Ze krijgen gezelschap van de accelerator Netwerk Ondernemen.

De achterbouw van StartupVillage, waar onderzoekscentrum imec, incubator The CoFoundry, startup CityCubes en business- en evenementenlounge De Serre onderdak gevestigd zijn, is vorig jaar reeds geopend.

Digitale ondernemers zijn de motor van de innovatieve kenniseconomie waarop Antwerpen als Smart City volop aan het inzetten is, zegt burgemeester Bart De Wever. ‘Met netwerktechnologie en glasvezelkabels kom je er niet. Je hebt ook creatieve ondernemers met lef en nieuwe ideeën nodig die voortdurend nieuwe kansen zien en durven te benutten. Voor hen is StartupVillage een thuishaven om te groeien en te internationaliseren.’

Dit bericht is 13 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond