Deel dit artikel
-

AOL past resultaten afgelopen twee jaar aan

Mediaconcern AOL Time Warner heeft de resultaten over de afgelopen twee jaar aangepast, in reactie op onderzoek naar teveel geboekte omzet bij de AOL-divisie. Eerder sprak het bedrijf van 49 miljoen dollar ten onrechte geboekte omzet, dit blijkt inmiddels 190 miljoen dollar te zijn.

Analisten en beleggers waren verbaasd over de maatregel van het bedrijf, die bekend werd gemaakt gelijktijdig met de resultaten voor het derde kwartaal. De stap werd echter verwelkomd, als een snelle reactie op het onderzoek dat beurstoezichthouder SEC was begonnen naar de boekhouding van AOL.

De onregelmatigheden in de boekhouding van AOL bepalen al enige tijd het nieuws rond AOL Time Warner . Zo moest mede als gevolg hiervan AOL-veteraan Steve Case bijna aftreden. AOL had barter-deals, waarbij reclame wordt uitgewisseld met andere partijen, als omzet geboekt. In juli meldde het bedrijf dat het teveel omzet heeft geboekt, met een totale waarde van 49 miljoen dollar, een bedrag dat dus aanzienlijk hoger blijkt uit te vallen.

Inmiddels is 70 procent van de reclamedeals die de afgelopen twee jaar zijn gesloten opnieuw bekeken door AOL. Het verwacht geen nieuwe aanpassingen van de omzet bekend te moeten maken, aldus Reuters. De aanpassing betekent dat de omzet van AOL met 190 miljoen dollar wordt verlaagd en de winst (voor belasting en afschrijvingen) met 97 miljoen dollar.

AOL Time Warner boekte over het derde kwartaal een winst van 57 miljoen dollar (1 cent per aandeel), vorig jaar was dat nog een nettoverlies van 997 miljoen dollar (22 cent). De omzet steeg met 6 procent tot 10 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond