Deel dit artikel
-

AP en RvA werken samen aan goedkeuring AVG-certificaten

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Raad voor Accreditatie (RvA) gaan samen zorgen voor de goedkeuring van zogenoemde AVG-certificaten. Zij hebben daartoe een informatieprotocol ondertekend. Met een AVG-certificaat kan de verwerker van persoonsgegevens aantonen dat zijn product, proces of dienst aan de eisen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voldoet.

De RvA werkt op dit moment aan de eerste stap in het accreditatieproces van de eerste instellingen die AVG-certificaten uit gaan geven. Na de accreditatie worden de certificatieschema’s beoordeeld door de AP. Als de gehele procedure met goed gevolg is afgerond, dan is het mogelijk om een AVG-certificaat bij een van deze instellingen aan te vragen. De certificatie-instelling beoordeelt of het product of de dienst in aanmerking komt voor een AVG-certificaat.

Een AVG-certificaat geeft aan dat op een bepaald onderdeel of proces voldaan wordt aan de privacywetgeving. De organisatie blijft verantwoordelijk voor naleving van de privacywet op alle onderdelen.

De AP geeft geen AVG-certificaten uit. Certificatie-instellingen kunnen accreditatie aanvragen bij de RvA.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond