Deel dit artikel
-

App Triodos Bank laat zien wat er met je geld gebeurt

Triodos Bank introduceert naar eigen zeggen als eerste bank ter wereld een app voor mobiel bankieren die tegelijkertijd laat zien welke ondernemers en initiatieven de bank financiert. De app bevat zelfs een Google Map met markers.

Wanneer je klikt op een marker, verschijnt er een pop-up met een foto en korte omschrijving van desbetreffende kredietklant. Op deze manier kunnen rekeninghouders zich eenvoudig een beeld vormen van wat er met hun aan de bank toevertrouwde geld gebeurt.

Bij de kredietverlening stelt Triodos Bank ook als eis dat er een profiel wordt opgemaakt van het bedrijf in kwestie. “Die transparantie was er al”, zegt woordvoerder Maarten Thijs van Triodos Bank tegen Emerce.

De nieuwe functionaliteit is dan ook een doorontwikkeling van de vier jaar geleden geïntroduceerde website MijnGeldGaatGoed. Daarop kan iedereen – klant of geen klant – bijvoorbeeld op postcode of sector opzoeken waar de bank in Nederland en daarbuiten als financier actief is.

Volgens directeur retail banking Hans de Wolff heeft de sector het bankieren in de loop der tijd onnodig ingewikkeld gemaakt. Daardoor is de relatie tussen geld en wat je ermee in gang zet, volkomen uit beeld geraakt. Door weer te laten zien wat er precies met het geld van spaarders en beleggers gebeurt, geef je mensen een concreet handelingsperspectief, aldus De Wolff.

Van de app kunnen alle particuliere en zakelijke spaar- en betaalrekeninghouders van de bank gebruik maken. Met die app kunnen ook normale handelingen worden verricht, zoals het inzien van rekeningen, het bekijken van bij- en afschrijvingen bekijken en het regelen van overboekingen. De app is al geschikt gemaakt voor het gebruik van IBAN, het nieuwe langere Europese rekeningnummer.

De Triodos Bankieren-app, die in eigen huis is ontwikkeld, is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android. Inclusief vormgeving en testen kon de software in slechts 24 weken worden opgeleverd.

Kaart op de site Mijn geld gaat goed

Deel dit bericht

2 Reacties

Simi

Ontzettend goed bedacht en briljant passend in de lijn die Triodos heeft uigezet. Ik kan me voorstellen dat het door klanten enorm gewaardeerd wordt. Niemand vindt het een probleem als banken geld verdienen, maar een stukje transparantie is super.

Alfred

Misschien ga ik toch maar eens een zakelijke rekening openen bij de triodos bank.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond