Deel dit artikel
-

Apple lanceert nieuwe MacBooks Pro’s, maar geen Mac mini Pro

Apple heeft speciale M1 chips PRO en Max ontwikkeld voor zijn nieuwste MacBook Pro laptops. Voor het eerst zijn deze nu ook verkrijgbaar in een 14-inch versie.

Voor het eerst in vijf jaar heeft Apple de MacBook Pro totaal vernieuwd. In 2016 onthulde Apple het vorige model, waar nogal wat commentaar op kwam vanwege het geplaagde vlindertoetsenbord, de Touch Bar in plaats van de functietoetsen en geen aansluitingen voor HDMI en SD-kaart.

De Touch Bar is verdwenen en al het andere is terug, zelfs de MagSafe oplader.

Nieuw is een cameranotch, zoals ook de iPhone die heeft. Verder hebben de nieuwe modellen een 120Hz ProMotion-scherm. De verversingssnelheid varieert al naar gelang de taken die uitgevoerd moeten worden.

De nieuwe MacBook Pro heeft ook een Liquid Retina XDR-display met een 1080p FaceTime HD-camera en volgens Apple ‘het beste audiosysteem van alle notebooks’.

De nieuwe chips zijn varianten van de M1 met meer processorkernen en meer grafische kracht. De M1 Max is de snelste versie.

De MacBook Pro ondersteunt nu tot 64GB werkgeheugen, waar de grens bij de M1-MacBooks op 16GB lag.

De nieuwe 14‑inch MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf 2249 euro (voordeliger voor het onderwijs) en de 16‑inch MacBook Pro vanaf 2749 euro.

Tot ieders verbazing kwam er vandaag geen aankondiging van de Mac mini Pro, waarvan het design ook vernieuwd zou zijn.

Zoals verwacht werd wel de derde generatie AirPods aangekondigd, nu met ruimtelijke audio, en in een nieuw design met aansluitende pasvorm.

De nieuwe AirPods zijn zweet- en waterbestendig en hebben een druksensor waarmee je volgens Apple makkelijk intuïtief je muziek bedient en telefoongesprekken aanneemt.

De derde generatie AirPods zijn verkrijgbaar voor 199 euro en zijn vanaf vandaag te bestellen in de VS en ruim 26 andere landen. Vanaf dinsdag 26 oktober liggen ze in de winkel.

Apple heeft vandaag ook een nieuw abonnement voor Apple Music aangekondigd, Voice Plan.

Het abonnement komt dit najaar naar 17 landen , waaronder Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten, maar niet in Nederland en België.

Bedienen doe je met je stem, met behulp van spraakhulpje Sire.

Deel dit bericht

4 Reacties

Ezra

Ligt het aan mij of verwachtte slechts een minderheid de Mac Mini Pro?

bert

Heel logisch dat er geen nieuwe Mini is. Apple verkoopt eens in de zoveel jaren een uitgleider Mini, de techneuten zijn dan hun boekje te buiten gegaan en hebben net iets te veel voor te weinig verkocht.
2012 de 2.3 quad i7 voor 799€, 2018 de hexacore i7 voor 1249€ (die kon je voor weinig kiezen in de basisconfiguratie), vorig jaar de M1 voor 799. Dan volgt vaak of een prijsverhoging of een radiostilte. De Mini nu is zo goed, die kanibaliseert de MacPro en iMac, dus die gaan ze echt niet verder updaten.
Grootste teleurstelling is het uitblijven van een pro iMac, die candy-versie slaat nergens op.
Maar vooralsnog is de M1 Mini instap met 10GB ethernetoptie de beste niet-nadenken aankoop voor een Mac. Voor 899€ lach je je kapot, ook t.o.v. de nieuwe MBPros.

Steve

Bert het is een project van 2 jaar.
Die nieuwe Pro IMac komt volgend jaar wel hoor.
Niet teveel hooi op vork nemen

bert

Steve: 2 jaar is wel een wanvertoning. Weet je de PPC->Intel switch nog. Toen had Apple de zaak in 8 maanden rond. Alle machines overgezet.
Als je nu op de productpagina kijkt is het een zooitje, lijkt wel een Outlet in Roermond. Zelfs een Intel Mini 2014 staat er nog tussen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond