Deel dit artikel
-

Apple verkoopt weer 46 miljoen iPhones

Apple boekt wederom omzetrecords. Het bedrijf zette in het afgelopen kwartaal 52,6 miljard dollar om, 12 procent meer dan een jaar geleden. De winst was ook hoger dan vorig jaar: 10,7 miljard.

Er werden 46 miljoen iPhones verkocht (iets meer dan vorig jaar), 10 miljoen iPads en 5,3 miljoen Macs. Van die iPhones is het merendeel nog het oude model.

Bij de diensten realiseerde Apple een 34 procent hogere omzet en bij overige producten (waaronder de Apple Watch) was dat 36 procent.

Of de verkopen van de onlangs uitgebrachte iPhone 8 tegenvallen, valt op basis van deze cijfers moeilijk te beoordelen. In de VS zouden momenteel meer iPhone 7 dan iPhone 8 toestellen zijn verkocht omdat die goedkoper zijn. Ook uit China – de belangrijkste markt voor Apple na de VS en Europa – komen geluiden dat de prijzen van de nieuwe modellen zijn verlaagd vanwege de tegenvallende vraag.

De grote schuldige is de iPhone X, waarvoor de belangstelling enorm zou zijn, ondanks de hoge prijs. Morgen begint officieel de verkoop van de iPhone X. De Apple Stores, waaronder die in Amsterdam, gaan al om 8 uur open, maar wie er niet vroeg bij is zal vermoedelijk teleurgesteld worden. De iPhone X is als gevolg van productieproblemen mondjesmaat verkrijgbaar. Consumenten die reeds hebben besteld moeten minstens vijf tot zes weken wachten.

In België en Frankrijk zijn vanwege anti-terrorisme maatregelen lange rijen voor winkels niet toegestaan, daar kan de iPhone X alleen online worden besteld.

Nog voor het einde van het jaar moet nog de Home Pod uitkomen, een slimme luidspreker vergelijkbaar met Amazon Echo.

Voor het komende kwartaal – technisch gesproken het eerste van 2018 – verwacht Apple tussen de 84 en 87 miljard dollar omzet.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond