Deel dit artikel
-

‘Apple haalt Samsung in met 5G’

Apple kan Samsung inhalen op het gebied van 5G smartphones. Die verwachting heeft Strategy Analytics. Een opmerkelijke conclusie omdat Apple pas najaar 2020 met 5G toestellen komt, en Samsung al toestellen op de markt heeft.

Reden is dat Apple en ook Huawei veel sterker gepositioneerd zijn op de Amerikaanse markt en de VS en China samen de belangrijkste 5G markten zijn.

Apple lanceert naar verwachting drie 5G toestellen najaar 2020. Het aanstaande budgettoestel iPhone SE, die rond maart wordt verwacht, ondersteunt geen 5G.

Toch zou Samsung op lange termijn wel weer marktleider worden. Ook al omdat Huawei de gevolgen ondervindt van de Amerikaanse handelsoorlog.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

6 Reacties

Henk Mulder

Huawei is sterker gepositioneerd op de Amerikaanse markt dan Samsung? Really?

Nogal een blunder dit. Huawei smartphones worden niet eens verkocht in de VS. Ken je feiten voordat je dit soort onzin plaatst.

Dat Apple Samung voorbijstreeft op het aantal verkochte smartphones met 5G is hoogst onwaarschijnlijk omdat Samsung zowel de hele S11 serie alsook meerdere smartphones uit de A serie van een 5G chip zal voorzien.

Vergeet niet dat Samsung jaarlijks zo’n 120 miljoen meer smartphones wereldwijd verkoopt dan Apple en dat verschil wordt jaar in jaar uit groter ten faveure van Samsung.

Jovejo

Beste Henk. Ken je cijfers. Samsung verkoopt 120 miljoen meer smartphones in het lage segment. Samsung draait verliezen van wel 60%. Samsung zou willen dat ze 200 miljoen high end telefoons per jaar verkopen. Maar dat halen ze bij lange na niet!! En verder : https://news.strategyanalytics.com/press-release/devices/strategy-analytics-apple-capture-top-spot-5g-smartphones-2020

Lees en zie!!

Josh

Mulder: Huawei smartphones worden gewoon verkocht in de VS, slimmerd. Kijk maar eens bij Amazon US.

Henk Mulder

Josh: grijsimport. Feitelijk krijgt Huawei geen poot aan de grond in de VS omdat hun smartphones daar officieel niet verkocht mogen worden ivm de veiligheid. De VS vertrouwt Huawei niet. En terecht.

Jovejo
Samsung verkoopt de S10, Note 10, S11, Note 10 en minimaal 3 A-series met een 5G modem. Apple maar 1 serie, alleen de iphone 12.

Het grootste deel van de verkopen van Apple komen uit de vorige modellen.

Dit artikel haalt 1 organisatie aan die een vermoeden uitspreekt. Voor wat het waard is.

Daarbij gaat het met de verkopen van iphones niet goed. Alleen al in Europa afgelopen jaar 4% minder. Samsung 23% meer dan vorig jaar.
En Europa is inmiddels de grootste groeimarkt ter wereld, maar dan Azie en de VS.

https://www.gsmarena.com/global_smartphone_market_rises_in_q3_2019_after_spectacular_domestic_performance_by_huawei-news-39894.php

Zou zo maar kunnen zijn dat het artikel in strategyanalytics gesponsored is door Apple. 🙂

Jovejo

Maak je maar geen zorgen om Apple. Wil je de linkjes ?? Samsung heeft 42% minder omzet behaald op haar smartphone divisie en 59% minder omzet overal. Apple is zelfs gestegen. Kijk maar naar hoeveel vertrouwen er is van investeerders. De iPhone 11 en de 11 pro is een wereldwijd kassucces. In China is Samsung’s aandeel gezakt tot 1% terwijl Apple weer stijgt.

Logisch dat Samsung een groter aandeel heeft. Alleen op het gebied van high ends blijven ze ver achter op Apple.

5G heb je nog geen flikker aan. Sterker nog tegen de tijd dat 5G gemeengoed is zijn de telefoons van nu verouderd en zullen niet het beste uit 5G halen.

Josh

Mulder: niet zomaar wat roepen. Huawei USA levert officieel de HUAWEI Mate Series en dochterbedrijf Honor heeft een Amerikaanse vestiging. Alle toestellen worden gewoon geleverd, via nagenoeg alle online retailers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond