Deel dit artikel
-

Apple: iTunes ook op mobiele toestellen Motorola

Apple en Motorola hebben afgesproken dat iTunes-nummersstraks ook te beluisteren zijn op de mobiele telefoons van Motorola. Het gaat om toestellen die een ingebouwde mp3-speler hebben. Het komt erop neer dat Apple zijn iTunes-software ook geschikt gaat maken voor de mobiele telefoon.

iTunes wordt in ieder geval de 'default jukebox' op Motorola’s nieuwe toestellen, die waarschijnlijk in de loop van volgend jaar op de markt komen. Hoe de deal er financieel precies uitziet hebben beide partijen niet bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat Apple zich laat zien op de markt voor mobiele telefonie. Daarmee lijkt het te willen laten zien dat het niet bang is voor concurrentie van mobiele toestellen die net als iPod in staat zijn om muziek af te spelen.

Analisten gaan ervan dat mp3-telefoons snel aan populariteit zullen winnen, eigenlijk net zoals dat is gebeurd met telefoons met een ingebouwde camera daarin. Het neemt echter niet weg dat mobiele telefoons maar een beperkte opslagcapaciteit hebben en dat ze het daardoor nooit echt zullen kunnen opnemen tegen harddisk-spelers zoals de iPod.

Apple-baas Steve Jobs heeft in eerder stadium al laten weten dat Apple trouwens weinig verdient aan de liedjes die worden verkocht via de iTunes-winkel. De winkel wordt vooral gezien als een aanvulling die meer iPods moet doen verkopen. Die strategie lijkt te werken. Vorig kwartaal verkocht Apple 860,000 iPods. Dat zijn er 304,000 meer dan in hete eerste kwartaal van 2003, toen er nog helemaal geen iTunes winkel was.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond