Deel dit artikel
-

Apple koopt indoor navigatiebedrijf

Niet TomTom, maar het Amerikaanse WifiSLAM is voor naar verluidt 20 miljoen dollar in handen gekomen van Apple. Het Californische bedrijf is gespecialiseerd in indoor mapping, oftewel navigatie in gebouwen.

WifiSLAM maakt gebruik van driehoeksmetingen aan WiFi-signalen om een positie met een nauwkeurigheid van 2,5 meter te bepalen. Dat is met GPS niet mogelijk. De technologie zou gebruikt kunnen worden om iPhonegebruikers door kantoren of grote gebouwen heen te loodsen. Op het Twitteraccount van WifiSLAM wordt ook gammification genoemd. Er is geëxperimenteerd met audiorondleidingen in een museum.

Een van de vier oprichters van het amper twee jaar oude bedrijf Darin Tay komt van Google. Onder de investeerders bevinden zich oud Google-werknemer Don Dodge en Sky Dayton, oprichter van WiFi-leverancier Boingo. Er is een paar miljoen dollar startkapitaal opgehaald.

WifiSLAM is niet het enige bedrijf op dit terrein. Samsung, Nokia en Qualcomm investeren ook in indoor mapping. Het Finse IndoorAtlas is eveneens al langer bezig. Die bepaalt positie mede aan de hand van Bluetooth-signalen.

Apple heeft de overname bevestigd. De website en blogs van het bedrijf lijken onmiddellijk uit de lucht te zijn gehaald.

Een video van IndoorAtlas geeft enig idee van de mogelijkheden.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter Boersma

En wat had TomTom er nu precies mee te maken? En “gammification”? RLY?

Redactie Emerce

TomTom wordt al jaren genoemd als overnamekandidaat van Apple. Het bedrijf leverde ook kaarten aan Apple.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond