Deel dit artikel
-

Nieuwe iPhone X vanaf november verkrijgbaar

Zoals verwacht heeft Apple vanavond de langverwachte iPhone X aangekondigd naast twee reguliere modellen. Deze compleet nieuwe iPhone met randloos OLED scherm en gezichtsherkenning bevat veel nieuwe functies. Zoals verwacht kost het toestel meer dan duizend euro.

De iPhone X is een smartphone met een actief schermoppervlak van 5,8-inch. Het OLED scherm (met een resolutie van 2436 x 1125 pixels) is energiezuiniger en levert een beter contrast en diepere zwarttinten. Omdat Touch ID niet goed viel te integreren, moet het toestel worden ontgrendeld via gezichtsherkenning. Daarbij wordt infrarood sensoren gebruikt. FaceID kan ook met Apple ID en apps van derden worden gebruikt.

Nederland en België zitten bij de eerste groep landen waar de iPhone X verkrijgbaar is, maar een toestel van 64GB gaat hier alleen al 1159 euro kosten, terwijl er daarnaast een 256GB model komt van 1329 euro. Geruchten over een geringe oplage zijn vanavond niet bevestigd.

De twee overige toestellen zijn eigenlijk snellere opvolgers van de iPhone 7, maar Apple heeft ze toch maar iPhone 8 en 8 Plus genoemd. De toestellen (vanaf 809 euro) hebben een glazen achterkant, net als de iPhone 4 van enkele jaren terug. De iPhone 8 Plus heeft verder een vernieuwde dubbele camera, de iPhone 8 van 4,7-inch heeft nog een enkele camera. Alle toestellen hebben iOS 11 aan boord en kunnen draadloos worden opgeladen.

Apple fans reageerden vanavond sceptisch op de hoge prijzen. ‘Dit is bizar, ruim 1100 euro voor een telefoon. Ik mag dan wel een Apple fan zijn, maar dit gaat ver…veel te ver.’ Ook is er commentaar op de hap uit het scherm aan de bovenkant van het toestel. Deze uitsparing is bedoeld voor camera’s en sensoren.

Ondanks de pittige prijzen verwacht TrendForce dat Apple dit jaar 227,5 miljoen iPhones zal verkopen, 5,6 procent meer dan vorig jaar.

De keynote bevatte na alle lekken van de afgelopen dagen verder weinig verrassingen meer. Naast een nieuwe Apple TV werd ook nog een derde generatie Apple Watch getoond. De belangrijkste toevoeging is de ondersteuning voor 4G, waardoor gebruikers niet meer zijn aangewezen op een verbinding met de iPhone. De 4G-antenne zit verwerkt in het scherm. De Series 3 is er ook zonder 4G, maar is niet eens heel veel goedkoper. Het slimme horloge wordt vanaf 22 september geleverd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond