Deel dit artikel
-

Apple lanceert Apple Watch begin 2015

Apple heeft zojuist zijn eerste slimme horloge aangekondigd. De naam is niet iWatch, maar Apple Watch geworden. Die kan je gezondheid in de gaten houden, maar is eigenlijk een minicomputer op zichzelf. Volgens CEO Tim Cook is er heel lang aan gewerkt.

Volgens Cook had het geen zin om de gebruikersomgeving van de iPhone te verkleinen. De bediening gebeurt deels met de rechterknop, beter bekend als de ‘kroon’. Daarmee kun je bijvoorbeeld inzoomen bij kaarten. Door twee horloges tegen elkaar te tikken kun je gegevens uitwisselen.

Het drukgevoelige scherm van Apple Watch is gemaakt van saffierglas. Apps zoals die voor fitness en workouts worden weergegeven als kleine bolletjes. Aan de achterkant is een hartslagmeter aangebracht en een aansluiting voor draadloos opladen. Er kan muziek mee worden afgespeeld en er kunnen berichten mee worden verstuurd, al dan niet via Quick Words (veelgebruikte woorden).

Er komen drie modellen die werken met iPhone 5 en 6 (Watch, Watch Sport en Watch Edition) in verschillende maten. Het goedkoopste model kost 349 dollar. Ze zullen echter pas begin volgende jaar verkrijgbaar zijn.

Apple heeft nog een achterstand in te halen. Samsung heeft de markt voor slimme horloges nu nog in handen, 17 procent gebruikt een Sony.

(wordt aangevuld)

Deel dit bericht

2 Reacties

Gerben Busch

Bij de officiële introductie van de iWatch als de Apple Watch dwalen m’n gedachten af naar een memorabele uitspraak van de heer L. van Gaal. Er wordt door de markt al jaren gespeculeerd over de iWatch. Daarmee heb je een ongeholpen merkbekendheid van 110% vóór de marktintroductie Waarom dan Apple Watch?

Chris

Dit heeft alles te maken met het gedoe rondom de naam iWatch. Horlogemaker Swatch roept al langere tijd dat ze de merknaam iWatch willen beschermen. Apple heeft de naam in 46 landen willen beschermen maar het merk Swatch heeft al eerder een dergelijk verzoek gedaan in ruim 80 landen. Om op safe te spelen kiezen ze nu voor Apple Watch

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond