Deel dit artikel
-

‘Apple aast op rivaal Pinterest’

Apple is in gesprek met The Fancy, een concurrent van Pinterest. Dat meldt Business Insider. Met de acquisitie zou Apple zijn positie op e-commercegebied willen versterken.

The Fancy is een kleine Amerikaanse startup onder leiding van Joe Einhorn. In het bestuur zitten onder meer medeoprichter Jack Dorsey van Twitter en Chris Hughes van Facebook. Marc Andreessen (ooit Netscape) en Ben Horowitz zijn investeerders.

Afgelopen najaar haalde het bedrijf nog tien miljoen dollar op na een eerdere financieringsronde van zes miljoen in 2010. De onderneming wordt gewaardeerd op honderd miljoen dollar.

Apple CEO Tim Cook heeft Einhorn eerder dit jaar ontmoet op een congres. Kort daarna is hij The Fancy zelf gaan gebruiken.

Business Insider suggereert dat The Fancy mogelijk de basis zou kunnen worden voor de iTunes-winkel. Daarbij zouden de circa vierhonderd miljoen gebruikers elkaar kunnen attenderen op producten.

Apple is de laatste jaren steeds vaker bedrijven gaan opkopen. Naast app-zoekmachine Chromp werden online muziekdienst LaLa.com en kaartenbedrijf Placebase ingelijfd. Een dezer dagen werd bekend dat Apple voor 350 miljoen dollar AuthenTec zal overnemen. Het IT-beveiligingsfirma, gespecialiseerd in vingerafdruksensoren, rekent Cisco, HP, Lenovo, LG, Motorola, Nokia en Texas Instruments tot zijn klanten. Ook gingen de afgelopen weken geruchten over een belang dat Apple in Twitter had willen nemen.

Geen van deze acquisities zijn door Apple zelf wereldkundig gemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Remy steijger

Als Apple inderdaad AutenTec overneemt, dan verzorgt Apple in de toekomst de beveiliging voor Motorola, wat inmiddels van Google is. Dat wordt gecompliceerd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond