Deel dit artikel
-

Apple boekt omzetrecord met iPhones

Het bedrijf boekte in maart, oftewel het tweede kwartaal in het gebroken boekjaar, een kwartaalomzetrecord van 97,3 miljard, een stijging van 9 procent op jaarbasis. De nettowinst ging van 23,6 miljard vorig jaar naar 25 miljard dit jaar.

‘De recordresultaten van dit kwartaal zijn een bewijs van de niet-aflatende focus van Apple op innovatie en ons vermogen om de beste producten en diensten ter wereld te creëren’, aldus Tim Cook, CEO van Apple.

De iPhone zorgde voor een omzet van alleen al 50,5 miljard dollar, en de Mac voor 10,4 miljard. Zoals verwacht daalden de verkopen van iPads naar 7,6 miljard. Maar diensten brachten dit jaar 19,8 miljard in het laadje, tegen 16,9 miljard een jaar geleden (pdf).

De VS bleef wederom de grootste markt met 40 miljard dollar omzet, Europa volgde met 23 miljard.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Gek, want alles van iPhone 7/SE 2016 en nieuwer is eigenlijk identiek: Alles draait iOS15 en kan min of meer hetzelfde. Camera’s zijn ook al lang prima, terwijl Apple nooit echt topsegment qua foto’s is geworden (hun 12 megapixelfetish, die doet denken aan Bill Gates die Egt dat 640kB RAM genoeg is). Die 2016 bakkies heb je al voor vijf tientjes, dus heel benieuwd welke idioot 1300€ aan een nieuwe spendeert.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond