Deel dit artikel
-

‘Apple TV Plus duurder dan Disney’

Apple TV Plus wordt mogelijk duurder dan Disney Plus. Volgens Bloomberg lanceert Apple zijn nieuwe videodienst in november voor 9,99 dollar per maand. Disney vraagt 6,99 dollar (en 7 euro in Nederland). Hulu en Netflix kosten overigens wel meer.

Een datum voor de lancering meldt Bloomberg niet. Naast aangekocht aanbod brengt Apple naar verluidt een vijftal eigen producties, waaronder The Morning Show, Steven Spielbergs Amazing Stories, See met Jason Momoa, Truth Be Told met Octavia Spencer en een documentairereeks Home.

Apple TV Plus, dat gelijk in 150 landen wordt uitgerold, moet bijdragen aan een significante groei van de dienstenomzet van Apple. Het bedrijf hoopt op 50 miljard dollar in 2020.

Gisteren werd bekend dat Disney Plus op 12 november van start gaat in Noord Amerika en opmerkelijk genoeg meteen ook in Nederland. Daarnaast komen ook AT&T en NBCUniversal met eigen videodiensten.

Maandag lekte ook een mogelijke prijs uit van Apple Arcade, het gamingplatform dat eveneens dit najaar wordt gelanceerd. 9to5Mac heeft een prijs van 4,99 dollar opgevangen, maar voegt daaraan wel toe dat die niet definitief is. De informatie is afkomstig vanuit een API (ontwikkeltool) van de App Store. Met Apple Arcade kun je voor een onbeperkt vast bedrag per maand onbeperkt premium games spelen. Welke games dat worden is nog niet bekend.

Op de foto Steven Spielberg (Pixabay)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond