Deel dit artikel
-

Apple-leverancier Foxconn sluit fabrieken wegens COVID

Apple-leverancier Foxconn heeft zijn activiteiten in fabrieken in Shenzhen opgeschort, nadat de stad een lockdown heeft aangekondigd om een golf van Omicron-gevallen te op te vangen.

Dat lijkt op een herhaling van maart 2020, toen heel veel Chinese techfabrieken dicht moesten en er tekorten ontstonden in de toeleveringsketen.

China hanteert een zero tolerance-beleid inzake Covid-19. Het aantal coronabesmettingen in China is dit jaar al hoger dan in het gehele vorige jaar. Shenzhen, dat een bevolking van 17,6 miljoen heeft, kampt sinds eind februari met een Omicron-golf, met 86 nieuwe bevestigde gevallen op zondag.

De autoriteiten wijten het snel stijgende aantal gevallen aan de nog besmettelijkere versie van omikron, de BA.2-subvariant, die ook in Nederland rondgaat.

Foxconn heeft alle werknemers verplicht om Covid-tests af te nemen, samen met andere maatregelen om hun gezondheid en veiligheid te waarborgen.

De Shenzhen-campussen in Guanlan en Longhua zijn belangrijke productiefabrieken van Foxconn, met 200.000 werknemers. Foxconn assembleert onder meer iPhones.

Het is onduidelijk wanneer de fabrieken weer opengaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond