Deel dit artikel
-

‘Apples AR-/VR-headset wellicht nog in 2022’

Het ziet er steeds meer naar uit dat Apple mogelijk al binnen een jaar een eigen AR- of VR-headset op de markt kan brengen.

Het meest recente signaal komt van online uitgave DigiTimes, dat zijn oren tot ver achter de voordeuren van de elektronicafabrieken in Azië heeft. Apple zou reeds in de tweede fase van ‘engineering validation and testing’ zijn. Dat is het proces waarbij wordt gecontroleerd of de hardware doet wat het volgens de ontwerpers zou moeten doen.

Wanneer de headset uiteindelijk op de markt komt, staat niet vast. Gekeken naar het status van het proces en eerdere berichten over de ontwikkeling wordt gegokt op eind 2022 of begin 2023.

De vooralsnog naamloze headset zou kunnen worden gebruikt zonder koppeling met een iPhone. Alle hardware moet dus in het toestel zelf zitten. Dat zijn onder meer zaken als: scherm, camera, processoren, opslag en geheugen en dataverbindingen. De prijs hiervan kan al snel oplopen tot duizend of enkele duizenden euro’s.

Het lijkt er ook op, dat Apple op enig moment een wat toegankelijker, betaalbaarder variant van de headset wil kunnen uitbrengen. Vandaag werd bekend, dat Apple een aantal patenten heeft gekregen voor een headset waar gebruikers hun iPhone in kunnen schuiven. De camera en lens van de telefoon wordt gebruikt om te kijken en beeld weer te geven direct voor de oogbollen.

Foto: Matt (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond