Deel dit artikel
-

AR-bril vertelt of gerbera geoogst kan worden

Een kas inlopen en via je bril informatie krijgen over de plant waarnaar je op dat moment kijkt. Dat kan met de juiste toepassing van augmented reality (AR).

De Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research onderzoekt met een aantal ondernemers welke toepassingen zijn te ontwikkelen voor telers en veredelaars.

Gedurende vier jaar ontwikkelt WUR met een consortium van enkele tuinbouwtoeleveranciers vier showcases. Elke showcase bestaat uit een serie onderliggende softwaremodules. Zo wordt nu gewerkt aan het herkennen van QR-codes met een AR-bril, zodat de bril uit een database relevante informatie over een specifieke plant kan ophalen. Deze module zal in de zomer van 2020 demonstreerbaar zijn.

Een van de cases betreft het door een AR-bril laten tellen van het aantal meeldraden in de bloem van een gerbera. Doel van deze toepassing is nieuw oogstpersoneel trainen in het herkennen van oogstrijpe bloemen. In de tweede showcase herkent een AR-bril de mate van stress van planten in een kas. Dit wordt gemeten door infrarood-sensoren, en door de bril omgezet in relevante informatie welke in kleur over het beeld van het gewas in de bril geprojecteerd kan worden.

Voor het project wordt de HoloLens 2 van Microsoft gebruikt.

Het project Augmented Horticulture wordt gefinancierd door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en het consortium bestaande uit Syngenta Seeds, Wageningen University & Research, Florensis, LetsGrow.com, Itelligence, Mprise Agriware en KPN.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond