Deel dit artikel
-

Auteurs Blurb verdienden 1 miljoen dollar

Auteurs verbonden aan het creatieve uitgeefplatform Blurb hebben het afgelopen jaar meer dan 1 miljoen dollar verdiend met de verkoop van bijna honderdduizend boeken.

De vraag van auteurs om in eigen beheer boeken uit te geven blijft verder toenemen, aldus het bedrijf. Het klantenbestand van Blurb groeide met 44 procent in 2011. Daarnaast verzond het bedrijf in totaal meer dan 1,8 miljoen boeken naar 69 landen wereldwijd.

Blurb ziet de markt voor printing on demand verder groeien. Dat geldt voor zakelijke boeken, maar ook voor zogenoemde designprojecten, fotoboeken en romans.

Daarnaast ziet de onderneming een groeiende belangstelling voor e-books. In 2011 zijn er wereldwijd gemiddeld 2000 Blurb e-books per week gedownload. Het bedrijf is van plan om het e-book-platform verder te ontwikkelen en te innoveren.

Het bedrijf is in 2005 opgericht door Eileen Gittins en is inmiddels actief in meerdere landen. Vorig jaar werd de Nederlandse versie van Blurb gelanceerd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Fons Tuinstra

Eh, een miljoen gedeeld door honderdduizend, dat is gemiddeld een tientje? En bij een enkele bestseller nog minder

Emiel

Maar dat is volgens mij nog altijd fors meer dan auteurs bij “traditionele” uitgeverijen per verkocht boek krijgen. Volgens mij ligt dat tussen de 5 en de 10 procent van de verkoopprijs.

Rick Maresch

Lulu doet het ook erg goed.
Zit qua kwaliteit en mogelijkheden tussen beide aanbieders nog best een verschil in. Ik ben van mening dat het om meer gaat dan louter de kickback naar de ‘uitgever’ of de omzet/winst per jaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond