Deel dit artikel
-

Axel Springer neemt belang in Airbnb

Uitgeverij Axel Springer neemt een belang in de marktplaats voor vakantiehuizen Airbnb. De relatief kleine investering is bedoeld om de bemiddelingssite in Duitsland op de kaart te zetten.

Een nieuw soort marktplaatsen probeert zich te nestelen in Europa: bemiddelaars voor vakantiehuizen. In Nederland kennen we Micazu als plaats waar particulieren tijdelijk huis te huur kunnen aanbieden aan vakantiegangers, elders in Europa steken sites als 9Flats, Wimdu en Airbnb de kop op.

Laatstgenoemde is afkomstig uit Amerika en probeert, onder meer met een zak durfkapitaal van 120 miljoen dollar, de Europese markt naar zich toe te trekken. In juni 2011 pleegde het al een kleine overname in Berlijn om hier een voet aan de grond te krijgen. Gisteren maakte uitgeverij Axel Springer bekend dat het investeert in Airbnb om de site in Duitsland groter te maken.

Over de omvang van de investering doet Axel Springer geen uitspraken. Het bedrijf spreekt over ‘een strategische marketingafspraak’.

Airbnb heeft zijn Nederlandse domeinnaam wel geclaimd, maar op de .nl-site ontwikkelt het geen specifiek op Nederland gerichte activiteiten.

Axel Springer is een uitgeverij van papieren en digitale tijdschriften en gidsen. Digitale vooruitgang probeert het bedrijf te bewerkstelligen door slimme investeringen te doen in Duitsland en elders in Europa. Zo kocht het onlangs een visueel georiërenteerde zoekmachine voor shoppers, Shopalike.nl. Daarnaast is het mede-eigenaar van affiliatenetwerk Zanox en een grote Europese werkende classifiedssites.

Airbnb is een bemiddelingssite voor zoekers en aanbieders van tijdelijke vakantiewoningen. Het bedrijf werd in 2008 opgericht en ontving sinds die tijd investeringen van bekende financiers als Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Jeff Bezos, Digital Sky Technologies, Jeff Bezos en Ashton Kutcher.

Foto: Venturist (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond