Deel dit artikel
-

Axel Springer overweegt bod moeder Marktplaats.nl

Marktplaats.nl komt binnenkort wellicht in Duitse handen als uitgeefconcern Axel Springer de financiering rond krijgt en de winnende bieder is.

Er is geen twijfel over de vraag of Axel Springer interesse heeft in het moederbedrijf van Marktplaats.nl, eBay Classifieds Group. Dat bevestigt de woordvoerder van het bedrijf volmondig aan Magazin Capital.

De prijs kan nog wel een struikelblok vormen voor de uitgeverij. In de markt gaan geruchten rond dat de bedrijvengroep die zelf een miljard dollar omzet deed in 2018 voor tien miljard dollar van de hand kan gaan. Mocht de vraagprijs inderdaad in de miljarden euro’s liggen dan is het niet uitgesloten dat er een grote investeerder bij wordt gehaald.

Sinds begin deze maand overweegt eBay zijn strategische opties voor Stubhub en Classifieds Group. Dat is jargon voor ‘te koop voor de hoogste bieder’. Dit omvat naast Marktplaats en 2dehands in Europa ook Gumtree (UK), Mobile.de, Bilbasen (DK), DBA.dk en eBay Kleinanzeigen.

Axel Springer is niet vreemd met online rubrieksadvertenties. Dat genereerde vorig jaar ook een omzet van een miljard euro met deze tak van sport. Het portfolio van eBay zou in hoge mate inhoudelijk en geografisch complementair zijn aan dat van de Duitse uitgever.

Met de overname van de rubrieksadvertenties van eBay zou Axel Springer zelfs een internationale grote concurrent uit de markt halen. In 2015 lagen de verhoudingen ongeveer zo:

Foto: Campus of Excellence (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond