Deel dit artikel
-

Azerion neemt lening voor tweehonderd miljoen euro

Het digitale uitgeef- en reclamebedrijf Azerion haalt een obligatielening van tweehonderd miljoen euro op. Daarmee herfinanciert het een eerdere lening van 100 miljoen en wil het komende overnames kunnen financieren.

Naar nu blijkt heeft Azerion, een internationaal bedrijf met Nederlandse wortels, vorige week tweehonderd miljoen euro opgehaald bij investeerders via de Nasdaq-beurs in Stockholm.

Het geld wordt gebruikt om de algemene, ambitieuze groeidoelen te verwezenlijken. Concreet komt dat neer op de overname van andere publishers. Azerion richt zich vooral op casual gaming. Daarnaast kan het nog saleshouses of adtechbedrijven in andere landen kopen.

Sinds 2018, toen Improve Digital en Orange Games samengingen, bouwt de leiding aan een onderneming met aan de ene kant een groot actief betrokken publiek en aan de andere kant techniek om hun aandacht te exploiteren. Afgelopen jaren werden 38 bedrijven overgenomen.

Foto: Adam B (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Steven Pieneman - Admanager

Ik blijf het interessant vinden dat bedrijven dergelijke leningen krijgen en aangeven dit te gaan gebruiken voor verdere overnames, terwijl er ook meerdere malen bij de overheid wordt aangeklopt voor een NOW regeling.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond