Deel dit artikel
-

Banco Santander neemt belang in iZettle

Weer een traditionele, financiële dienstverlener die investeert in iZettle. Na MasterCard en American Express is het nu het Spaanse Banco Santander dat zich voor een paar miljoen inkoopt.

De Spanjaarden leggen vijf miljoen euro op tafel om een pakketje aandelen te kopen. Dat doen ze uit strategische overwegingen. Een bedrijf als iZettle zit met een aantal andere internetbedrijven in de voorhoede van ‘het nieuwe betalen’, vanuit het perspectief van de winkelier. Santander wil die boot niet missen.

In ruil voor de kapitaalinjectie mag de Spaanse bank iZettles kleinzakelijke diensten gaan aanbieden aan zijn klanten in Engeland. De deur naar Spanje, Portugal, Duitsland, Polen, Zuid-Amerika en de V.S. komt hiermee op een kier voor het Zweedse technologiebedrijf.

Zakelijke klanten van de bank Santander krijgen nu de mogelijkheid een kastje bij hun bankrekening te krijgen dat fungeert als kassa. Het kastje past in een jaszak en is voor ambulante ondernemers, mensen die veel op locatie werken, daarom praktisch en eenvoudig. De PIN-, chip- en creditcardbetalingen gaan van pasje naar kastje naar mobiele telefoon/tablet via mobiel internet naar de financiële instanties voor verdere verwerking. Net als bij concurrenten als SumUp en Payleven ligt de prijs per afgehandelde transactie op 2,75 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond