Deel dit artikel
-

iZettle haalt 50 miljoen dollar op

Het Zweedse betaalbedrijf iZettle, ook wel het Zweedse Square genoemd, heeft 50 miljoen dollar opgehaald. Volgens CEO en oprichter Jacob de Geer zal dat geld worden gebruikt voor acquisities en uitbreiding in Europa en Latijns-Amerika.

iZettle is momenteel actief in een negental landen, maar geld dat is opgehaald onder leiding van Zouk Capital, met in het kielzog Dawn Capital en Intel Capital, moet het bedrijf sterker maken. Eerder werd al eens 46,7 miljoen dollar opgehaald, onder meer bij American Express, MasterCard en Banco Santander.

iZettle levert een kastje dat past in een jaszak en bedoeld is voor ambulante ondernemers, mensen die veel op locatie werken. De PIN-, chip- en creditcardbetalingen gaan van pasje naar kastje naar mobiele telefoon/tablet via mobiel internet naar de financiële instanties voor verdere verwerking. Het bedrijf verdient per transactie.

Concurrent Square heeft het intussen zwaar, en stelt vermoedelijk de geplande beursgang uit. Op een congres van TechCrunch vorige week ontkende Roelof Botha van Square dat het bedrijf overnamegesprekken voert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond