Deel dit artikel
-

Banenplatform Honeypot voor 22 miljoen euro naar XING

Het ook in Nederland actieve banenplatform Honeypot is voor in eerste instantie 22 miljoen euro overgenomen door XING, een Duitse tegenhanger van LinkedIn.

Honeypot richt zich vooral op techtalent in Duitstalige landen en Nederland. Het platform groeit momenteel met advertenties voor zo’n 1000 nieuwe IT-specialisten per week.

Honeypot draait het conventionele sollicitatieproces om. Bedrijven volgen een specifiek traject waarbij ze kunnen solliciteren bij potentiële werknemers. De expertise van de ontwikkelaars op het platform is gevalideerd, en ze hebben hun voorkeuren ten aanzien van kennis, salaris en locatie opgegeven.

XING is onder meer bekend van Kununu, het platform voor werkgeversbeoordelingen in Duitstalige landen. Het bedrijf heeft kantoren in Hamburg, München, Barcelona, Valencia en Porto, Wenen en Zürich. Honetpoy heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn, aan de Amsterdamse Singel zit het Nederlandse kantoor.

Honeypot is van plan om versneld te groeien in Duitstalige landen en daarnaast uit te breiden naar andere landen. Wanneer de doelstellingen worden gehaald, kan het overnamebedrag verder oplopen naar 57 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond