Deel dit artikel
-

Exclusief jobboard ontwikkelaars live in Amsterdam

Honeypot uit Berlijn heeft zijn banensite voor softwareontwikkelaars nu ook gelanceerd voor wie in Amsterdam technisch werkt zoekt. Niet de bedrijven maar de banenzoekers zitten aan de knoppen en bepalen de uitkomst.

Het is recruitment maar dan omgedraaid, legt lokaal marktmaker Luuk Winkens aan Emerce uit. “Honeypot ontvangt aanmelding van developers, interviewt hen en geeft programmeeruitdagingen. Daarnaast controleren we hun bijdragen op Github om een beeld van de programmeur te vormen. Twintig procent van de aanmeldingen komt uiteindelijk op het platform.”

Na Berlijn, München en Hamburg is Honeypot nu ook beschikbaar voor Amsterdam. De statistieken achter de site verraadden dat ontwikkelaars graag naar de randstad komen om in de grote omgeving van Amsterdam aan de slag te gaan. Uit cijfers van Joblift.nl, ook vers in Nederland geopend vanuit Duitsland, blijkt dat na Amsterdam het meeste vraag naar ontwikkelaars in Rotterdam en Utrecht ligt. Gevolgd door Eindhoven en Den Haag.

Startup Honeypot laat enkel de beste programmeurs door op zijn site. Hun profielpagina staat gedurende drie weken open. Daarna moeten ze een werkgever hebben gevonden. Per batch gaan er nu wekelijks 40 developerprofielen live. In totaal gingen er tweeduizend live, tot nu toe enkel in Duitsland.

Aan de vragende kant zitten er volgens de laatste cijfers 600 recruiters van 250 bedrijven op het platform. Onder hen: CataWiki, TravelBird, MediaMonks, Zalando en WeTransfer.

Geld verdient het bedrijf van CEO Kaya Taner met commissies na succesvolle bemiddeling: vijftien procent van het eerste jaarsalaris. Venture capital heeft hij nog niet hoeven aannemen om de groei te faciliteren.

Foto: Ateens Chen (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Ingenieur NEXT

Mooi initiatief en goedkoper dan de meeste bureaus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond