Deel dit artikel
-

Banken vrezen vooral cybercrime

De onzekere economie en de snelle opkomst van cybercrime worden door banken het meest gevreesd, zo blijkt uit het jaarlijkse ‘Banking Banana Skins’-onderzoek van PwC en financieel innovatiecentrum CSFI.

PwC noemt de vrees voor cybercrime opvallend. In 2012 stond cybercrime nog op de achttiende plaats. Het is echter een mondiaal probleem, omdat cybercriminelen zich op de zwakke schakels in een nauw met elkaar verweven wereldwijde banksysteem richten, schrijft PwC.

Daarnaast is er ook bezorgdheid over de kwaliteit van hun technologie (vierde plaats) en hun risicomanagementsysteem (zesde plaats). Dit toont volgens PwC de kwetsbaarheid aan van banken rondom de aanpak van toenemende criminaliteit.

Ook de zoektocht naar toekomstige businessmodellen staat nu voor het eerst in de index. Banken kijken scherper naar disruptieve ontwikkelingen zoals blockchain, peer-to-peer lending, crowdfunding en schaduwbankieren.

Veel uitdagingen voor banken komen morgen ter sprake tijdens Emerce eFinancials. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jacob Lageveen

Ik denk dat de banken afgezien van het risico corrupte medewerkers van cyberaanvallen niet bang hoeven te zijn voor cyberaanvallen. De Nederlandse banken hebben hun beveiliging goed op orde. Ik geloof dat alleen de ING nog gebruikt maakt van het inloggen via wachtwoorden. Cyberaanvallen op de banken zelf zullen voornamelijk bestaan uit DDOS aanvallen. En met het geld wat de banken hebben kun je je daar best tegen beschermen. Ze overdrijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond