Deel dit artikel
-

Banner Panel

Het Emerce Banner Panel velt maandelijks een oordeel over lopende reclamecampagnes op internet. Zij bekijken uitingen op criteria als originaliteit, functionaliteit en esthetiek en letten ook op de gebeurtenissen na de klik.

Het panel bestaat uit Arno Otto, managing director van advertentienetwerk Double Click Benelux, Koen Verhagen, creatief directeur van .Bone Advertising, en Jelle Kolleman, creative director Netpresence Indivirtual Media.

Gamez (Webwereld)

Doelsite: www.gamez.nl

Kolleman: Grafisch gezien is deze 'strak'. Hij sluit perfect aan bij de stijl van de website en zou ook makkelijk voor veel andere websites bruikbaar zijn. Ik mis alleen een beetje de creativiteit rondom het thema: het gebruik van visuals, grappige kreten of herkenbare 'slang' die alleen de echte gamers herkennen.

Otto: Basic banner in eigen Gamez-stijl. Laat niets aan onduidelijkheid over en dient prima het doel. Als zusje-site van Webwereld waarschijnlijk een barter-ad; een prima manier om onverkochte ruimte te gebruiken voor marketing op eigen netwerk-sites. Simpel en daarom niet goed, noch slecht.

Verhagen: "Oh ja, we moeten nog een bannertje hebben voor onze barter met Webwereld" "Wat moet er aan tekst in?" "Nou, gewoon wat we allemaal hebben op onze site" "Logo ook?" "Ja, doe maar" "En dat alles in een leuk vormpje gieten?" "Nee, daar is te weinig tijd voor, ze moeten hem over vijf minuten al hebben."

Check/NIVRA (Veronica)

Doelsite: www.checkdecijfers.nl

Kolleman: Leuke banner. De afzender is in eerste instantie onduidelijk. Dat maakt me nieuwsgierig, dus ik klik door. De wedstrijdpagina waarop ik terechtkom stelt niet teleur. De bezoeker kan ook echt iets winnen en dat is meteen duidelijk. De kleurstelling is onderscheidend en past goed bij de website.

Otto: Banner triggert door de wirwar aan cijfers en letters, je hebt alleen wel een paar seconden nodig om te begrijpen wat de boodschap is. Terwijl het vaak cruciaal is om de juiste boodschap in korte tijd duidelijk te communiceren om een bezoeker over te halen te klikken. En dat is duidelijk de doelstelling van deze campagne.

Verhagen: 'Check' is het jongerenmerk van de NIVRA, blijkt na een grondige speurtocht. En Check probeert het leven als registeraccountant op te hippen door het beroep te koppelen aan leuke zaken als de financiële organisatie van bevrijdingsfestivals en muziekzender TMF. Dat is goed doorgevoerd in de landingpage, al duurt het even voordat je ontdekt hoe het navigeert. De banner communiceert dat uiteraard niet allemaal. Het wedstrijdelement in de uiting zal dan ook voor traffic moeten zorgen.

Genie (Vinden.nl)

Doelsite: https://beveiligd.genie.nl /setup _mdl/index_setup.hnspl?e=13966968

Kolleman: Herkenning! Deze banner is onderdeel van een meeromvattende campagne. Als ik de dames zie, krijg ik even het idee dat het om nude celebrities gaat. Klikken valt tegen. Al het mooie en spannende is weg: een plat inschrijfformulier. Eerst verleiden en dan de deur dichtsmijten; dat levert trauma's op.

Otto: Grafisch niet al te strakke banner. Genie heeft een lange boodschap nodig om getoonde dames in verband te brengen met het meervoudig uitvragen via sms, als je halverwege de loop de aandacht vangt, snap je al snel niet waarover het gaat.

Verhagen: Opvallend bannertje met een hoge Doe Maar 'Eén nacht alleen'-factor. Comprimering van de foto's is aan de ranzige kant en de animatie duurt lang. Een misser is de landingpage, die totaal niet refereert aan de uiting. Het is toch een kleine moeite om te vermelden dat je gratis kunt SMS'en als je je bij Genie registreert. Potentieel gevaar is dat Genie een giga-database met SMS'ende leden opbouwt aan wie ze niets hebben. Wat ze willen zijn inbellende gebruikers, want die moeten via hun belminuten natuurlijk wel alle SMS'jes van de niet-bellende leden bekostigen, anders is het feest snel voorbij.

DSB Online (Altavista.nl, trefwoord: geld)

Doelsite: www.dsbonline.nl

Kolleman: DSB communiceert op een aparte manier. Goed, maar hou wel een béétje één stijl aan. Deze banner staat helemaal los van de website waar hij naartoe klikt. De banner belooft: bespaar fl. 1000,-! Mooi. Alleen na de klik is dat nergens meer te vinden. Hier trap ik niet meer in.

Otto: Directe boodschap, door trefwoord-targeting sluit de grafische voorstelling prima aan bij de behoefte van de informatiehongerige consument. Je bent er echter niet met het genereren van een klik. Omdat de prospect die klikt vrij hot is en direct op zoek naar geld, vind ik het doorklikken naar de homepage niet verstandig. Beter was geweest om direct een offerte-aanvraag webpagina te tonen. Die ligt nu een paar kliks dieper en maakt de kans op een lead per definitie kleiner.

Verhagen: Uit de kleuren en vormpjes in de uiting maak ik op dat het gaat om briefjesgeld. Ook deze uiting is over-gecomprimeerd, waardoor fotomateriaal vervaagt en letters rafelig worden. Het geheel ziet er daardoor niet professioneel uit. Juist voor een financiële dienstverlener is dat onverstandig. De professionaliteit van je communicatie is van groot belang voor het vertrouwen dat de doelgroep in je dienstverlening heeft.

Deel dit bericht

1 Reacties

stijn doesburg

Waar is de DSB banner ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond