Deel dit artikel
-

Barclays neemt Britse internetbank ING Direct over

Barclays koopt de Britse tak van internetbank ING Direct voor een onbekend bedrag. ING moet van Brussel verplicht bedrijfsonderdelen verkopen als gevolg van de staatssteun die de bankverzekeraar in 2009 ontving.

Het gaat om 13,4 miljard euro aan spaartegoeden en 6,9 miljard aan hypotheken die Barclays in zijn eigen portefeuille opneemt. De naam ING Direct zal daarmee dus verdwijnen. De internetbank van ING was al sinds 2003 actief in Engeland en heeft 1,5 miljoen klanten.

Hoeveel Barclays betaalt voor de bank is niet bekend gemaakt. ING meldt alleen dat er een verlies van 320 miljoen euro genomen wordt.

Barclays UK Retail and Business Banking heeft vijftien miljoen particuliere en 700.000 zakelijke klanten. De bank heeft 1600 vestigingen.

De Canadese tak van ING Direct gaat naar Bank of Nova Scotia voor 2,5 miljard euro, maar de Canadese autoriteiten moeten daar nog wel mee akkoord gaan. Andere buitenlandse vestigingen van ING Direct, onder meer Duitsland en Frankrijk, blijven deel uitmaken van ING. ING blijft investeren in het merk en de formule.

De overname van ING Direct door Barclays moet nog wel worden goedgekeurd en zal vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2013 kunnen worden afgerond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond