Deel dit artikel
-

BAS Groep gaat door met 25 iCentre winkels

BAS Groep heeft gisteravond een akkoord bereikt over de doorstart van 25 iCentre winkels. Van de 34 winkels gaan er vandaag weer 25 open. Zeker honderd mensen verliezen echter hun baan.

De winkels in Alphen aan den Rijn, Assen, Den Haag Bijenkorf, Lelystad, Sneek, Uitgeest, Veenendaal en Zaandam gaan definitief sluiten, evenals de vestiging in de Amsterdam Raadhuisstraat. Die laatste heeft mogelijk te veel last van de Apple Store aan de Leidseplein. De vestigingen in de Bijenkorf in Amsterdam en het Centraal Station blijven wel open.

Opmerkelijk is dat ook de Haarlemse vestiging niet wordt gesloten. Die krijgt later dit jaar concurrentie van een Apple Store in de oude binnenstad. In het Gooi mag de recent geopende vestiging in Bussum gewoon doordraaien. In Drenthe blijft de vestiging in Emmen open, maar gaat Assen dicht. De backoffice-functies van iCentre worden ondergebracht in Almere.

Met de overname wordt mogelijk de verstandhouding met Apple Nederland weer verbeterd. Naar verluidt leverde Apple al enige tijd niet meer aan iCentre en moest het bedrijf Apple hardware in Duitsland inkopen.

In het algemeen klagen Apple Premium Resellers in Nederland over de geringe marges en grillige leveringen van Apple.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond