Deel dit artikel
-

Battle: Nest Hello vs. Ring Video Doorbell Pro

Het lijkt allemaal zo makkelijk: de koerier aan de deur vanaf je telefoon te woord staan, kinderen met clubloten laten weten wanneer je weer thuis bent of de krantenbezorger betrappen dat hij wel door de struiken heen loopt. De videodeurbel doet zijn intrede, maar is volledig afhankelijk van de sterkte en kwaliteit van je wifi-signaal.

Zowel Nest als Ring hebben in Nederland te maken met deurbellen op een ander voltage dan in het buitenland. In mijn geval 8 volt, terwijl 16 tot 14 volt gewenst is. Dat betekent dus dat er een extra trafo geïnstalleerd moet worden. Een door Nest geïnstrueerde elektricien doet een volledige installatie binnen twee uur, maar maakt de bel ook twee keer zo duur.

Traag
Wat me erg tegenvalt is de tijd die nodig is om vanuit de app verbinding te maken met de camera. Aangezien het hele gezin de Nest app heeft geïnstalleerd, zien we bij Android tien seconden winst. Desondanks staat er meestal niemand meer in beeld bij connectie en moeten we de video achteraf afspelen om te kijken wie er aanbelde. Het HDR-beeld is een plus, lichte en donkere contrasten worden goed weergegeven.

Beveiliging
Ring heeft meerdere draadloze videodeurbellen, deze is echter net zoals de Nest bedraad en heeft ook een trafo en dus bijhorende installatie nodig. Niet vreemd: als je een deurbel continu als veiligheidscamera inzet, zal hij zo tussen de 150 tot 600 GB aan data uploaden. Draadloos zou een batterij daarmee zo leeg zijn. Handig bij de Ring is dat je verschillende bewegingszones in het beeld kan aangeven.

Iets sneller
Ik heb met dit apparaat sneller contact en krijg meteen een fisheye-overview in breedbeeld. Een enorm pluspunt, want ik krijg eindelijk iemand te spreken. Verder heeft de Ring geen echte features, dan verschillende passende frontjes. Qua looks ziet het geheel er wat simpel en wat minder sexy uit dan Nest.

Conclusie
De Nest Hello ziet er mooi uit, is te integreren met alle andere Nest-apparaten en werkt goed samen in smarthome-situaties, met een fijne app op bijvoorbeeld Apple TV. Tevens maakt hij gebruik van geofencing, zodat de camera pas aangaat als er echt niemand meer thuis is. De beeldkwaliteit is ook erg goed, maar die van Ring is nagenoeg gelijk. De Ring maakt sneller contact en heeft goedkopere cloudopslag van 3 euro per maand, tegenover Nest van 5 euro per maand per camera.

Specificaties

Nest Hello
Camera: 3 megapixel 8 x digitale zoom
Audio: luidspreker en microfoon met noisecancelling
Voltage: 16-24 volt
Video: 1600 x 1200 HDR, 30 fps
Gezichtsveld: 160 graden
Weersbestendigheid: IPX4-classificatie
Werkbare Temperatuur: -10°C tot 40°C
Wifi: 2,4 GHz
Abonnement: vanaf 5 euro per maand
Prijs: 279 euro
Website: nest.com/nl

Ring Video Doorbell Pro
Camera: niet gespecificeerd
Audio: luidspreker en microfoon met noisecancelling
Voltage: 16-24 volt
Video: 1920 x 1080 HD, 30 fps
Gezichtsveld: 160 graden
Weersbestendigheid: niet gespecificeerd
Werkbare Temperatuur: -20.5°C tot 48.5°C
Wifi: 2,4 en 5 GHz
Abonnement: vanaf 3 euro per maand
Prijs: vanaf 279 euro
Website: nl-nl.ring.com

* Dit artikel verscheen eerder in het novembernummer van Emerce magazine (#168).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond