Deel dit artikel
-

Begin oktober besluit over verkoop E-Plus

De aandeelhouders van KPN mogen op 2 oktober stemmen over de overname van E-Plus door Telefónica. Als die al doorgaat. De Duitse mededingingsautoriteit heeft een onderzoek aangekondigd. En América Móvil brengt ruim voor die tijd een bod uit op KPN.

Aandeelhouders van KPN gaan op 2 oktober stemmen tijdens een Algemene Aandeelhoudersvergadering over de verkoop van de Duitse dochter E-Plus. Dan ook zal duidelijk worden of grootaandeelhouder América Móvil tegen gaat stemmen. Dat bedrijf liet vanochtend weten de financiering voor het bod op KPN rond te hebben. AMX zal zijn biedingsbericht eerst nog naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) sturen.

Intussen heeft de Duitse mededingingsautoriteit een onderzoek aangekondigd naar de overname van E-Plus. In de Frankfurter Allgemeine Zeitung zegt directeur Andreas Mundt dat hij grote bezwaren ziet, omdat het aantal concurrenten op de Duitse markt van vier naar drie gaat. “Wij moeten alle facetten onderzoeken.”

Mundt heeft minder moeite met de overname van Kabel Deutschlandf door Vodafone, die ook door de EU is goedgekeurd.

Al eerder hebben verschillende toezichthouders hun zorgen over de verkoop van E-Plus kenbaar gemaakt, niet in de laatste plaats omdat Duitsland een van de duurste mobiele landen van Europa is, althans volgens een studie van Rewheel. Vodafone en Deutsche Telekom profiteren momenteel van ruime marges die wel tot veertig procent kunnen oplopen. Straks zijn er nog maar drie spelers op de markt en is er dus nog minder concurrentie. Bovendien moeten ook virtuele operators (MVNO’s), die capaciteit inkopen bij de grote drie aanbieders, een kans krijgen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Don van Riet

Hopelijk blokkeert Slim deze kamikaze actie van KPN op tijd. Beter een sterker bedrijf in buitenlandse handen, dan een kleine speler met schijnzelfstandigheid in Nederland (de Belgïsche business heeft nooit veel voorgesteld). Eelco heeft zijn kansen gehad en is nu uitgespeeld…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond