Deel dit artikel
-

Belangstellenden voor boedel Athleteshop

De eerste kandidaten voor overname van delen van of inventaris van het failliete Athleteshop hebben zich inmiddels bij Curator Peter Bakker van het Groningse advocatenkantoor BENK gemeld.

Dat kantoor schrijft bovendien dat er op dit moment geen leveringen plaatsvinden. Dat is waarschijnlijk ook niet mogelijk omdat er nauwelijks nog voorraden zijn. Wel is een pagina ingesteld voor het indienen van vorderingen. In het faillissement geldt volgens BENK een afkoelingsperiode van twee maanden.

Kennelijk wordt het kantoor zo vaak gebeld dat verzocht wordt om geen telefonisch contact op te nemen, ‘tenzij daarvoor redenen van bijzonder belang zijn’.

Naar verluidt zou er een schuld zijn van 5 miljoen euro. Met leveranciers werd al enige tijd onderhandeld over uitstel van betaling, maar crediteuren zouden dan tot 2019 op hun geld (met rente) moeten wachten. Een investeerder zou zijn afgehaakt toen Athleteshop het niet voor elkaar kreeg om met 85 procent van de schuldeisers overeenstemming te bereiken.

Het verklaart waarom bestellingen nog gewoon werden opgenomen en er nu erg veel gedupeerden woedend reageren.

Oud-schaatser Yuri Solinger heeft vrijdag zelf het bankroet aangevraagd van zijn bedrijf, veruit de grootste online leverancier van sportartikelen. Kennelijk heeft de snelle groei – het bedrijf leverde ook aan het buitenland – voor problemen gezorgd.

Athleteshop nam eind vorig jaar een distributiecentrum aan de Atoomweg in Groningen in gebruik. Het magazijn aan de Rostockweg werd te klein: met ruim 175 medewerkers en de verzending van duizenden pakketten per dag had de webwinkel iets groters nodig.

Dit bericht is 12 keer gedeeld

1 Reactie

D M

Als je als bedrijf gemiddeld geen winstmarge hanteert. Sommige producten werden zelfs onder de inkoopprijs verkocht, dan krijgt men vroeg of laat te maken met liquiditeitsproblemen dat snel kan eindigen in een faillissement. Vele klanten kiezen ervoor om bij de goedkoopste te bestellen, dat kan niet zonder risico. Dat blijkt nu weer. Dat de overheid niet ingrijpt bij dit soort situaties snap ik nog steeds niet. Als men levert tegen inkoopprijzen groei je wel heel snel maar… niet alleen het bedrijf zelf maar ook leveranciers, concurrenten en klanten zijn uiteindelijk dan wel de dupe. Helaas zijn er nog te veel internetbedrijven die kiezen voor deze strategie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond