Deel dit artikel
-

Belangstelling voor mobiel betalen iets afgenomen

Twee procent van de Nederlandse consumenten maakt gebruik van de mogelijkheid om mobiel te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel.

Opmerkelijk is dat het aantal consumenten dat geïnteresseerd is in de mogelijkheid om via de smartphone te betalen, is in vergelijking vorig jaar licht is afgenomen: 31 procent nu versus 34 procent in augustus vorig jaar. Het aantal mensen dat zegt geen belangstelling te hebben voor mobiel betalen, lag afgelopen maart op 44 procent. In augustus 2014 was dit 41 procent.

En dat ondanks toch aardig wat publiciteit rond mobiele betaaldiensten van Apple en Rabobank.

Jongeren hebben volgens Telecompaper over het algemeen meer belangstelling voor mobiel betalen. In de leeftijdsgroep van 12-19 jaar is 46 procent (zeer) geïnteresseerd in de mogelijkheid om met de smartphone te kunnen afrekenen.

47 procent van de mensen die mobiel wil betalen, wil hiervoor een app installeren. Het gebruik van een speciale simkaart waarmee beveiligd betaald kan worden, ziet 35 procent zitten.

Volgens Telecompaper hangt de geringe belangstelling voor mobiel betalen samen met het feit dat er nog geen breed beschikbare diensten zijn. ING en ABN Amro hebben nog geen werkend product.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond